stallhubbo

Alla inlägg under mars 2012

Av Stall Hubbo - 9 mars 2012 22:40

Ikväll så tänkte jag att Lindos skulle få följa med upp till Näs ridhus för första gången! Eftersom det är fredag kväll så misstänkte jag att det skulle vara tomt!! Så med ett långt grimskaft och sällskap av Becka & Destiny så begav vi oss ut i mörkret!!


Kan tänka mig att det inte är många som skulle ge sig ut med sin två åring på släp i mörkret med pannlampa och hela köret! Men alla hästar som kommer till Stall Hubbo får lära sig från början!!  
Vi är inga som lindar in våra hästar i bomull utan de ska lära sig alla möjliga grejer på en gång!!


När vi väl kom upp till ridhuset så släppte vi Lindos medans jag och Becka skulle träna lite dressyr!

Han blev direkt vääääldigt intresserad av spegeln och tyckte att han såg väldigt snygg ut!!   


 


Men sen så började jag rida lite mera och då upptäckte han att det fanns roligare saker att sysselsätta sig med!! Tex att leka följa John!!!   



Så himla söt häst!!   


Dock höll inte Destiny med alls..    hon tyckte att Lindos var jätte läskig när han kom springandes efter! Som tur är var det jag & Bellton som var mest intressanta!!   


När vi sen skulle skritta hem igen så var det en liten 2-åring som var väldigt trött!!   


 


Så han kommer nog sova vääääldigt gott inatt!! Hihi...


Av Stall Hubbo - 9 mars 2012 21:25

Först skriver bara Malin, sedan pepprar alla, och så blir det en liten dipp, och så skriver ingen..   


Hörru bossen.. Trodde att du hade lärt dig det här nu!!!!  


Hur som haver, helgen ser MYCKET lovande ut! Tror att de flesta har planer. Några ska på långritt, andra (Läs: Jossan..) ska träna på sin läxa i tömkörning.. Hoppas bara att det slutar att blåsa och istället blir varmt och skönt!


Förresten! Nu när hästarna fäller vill jag passa på att tipsa om den här lilla raringen:

     


Den säljs av en firma som heter Lillhästen i Stav och kan varmt rekommenderas. Kan köpas via nätet för endast 150 kronor. www.lillhastenistav.se är adressen.



Jag köpte en förra året, och den är jättebra. Säg till om ni i stallet behöver låna den.  // Jossan

Av Stall Hubbo - 7 mars 2012 20:26

Idag när jag kom ut i stallet så möttes jag av denna mysiga syn!!   


 

Ni som följer våran blogg vet vilket stohej det var mellan Bellton & Lindos i början... Men nu är det helt frid och fröjd i hagen!!   Det är tom så att de gnäggar efter varandra när man tar ut den ena!! Sån himla härlig känsla!!

 


Åh denna söta kille är vääääldigt trött!! En riktig sjusovare..   



Sen tänkte jag även bjuda på en video, kvällen till ära!!

Av Stall Hubbo - 7 mars 2012 10:47

Jag hittade denna artikel på Equipage... Den sajten kommer nog bli farlig för två av våra stalltjejer!! Ni vet vilka ni är!! Hihi...  



Den 2 april startar nätbutiken Horsemeup.se för den växande skaran hästintresserade i Sverige. Där säljs kvalitetsvarumärken för häst och ryttare inom alla ridsportgrenar. Bakom står Monica Sjösvärd som har varit aktiv ryttare sedan barnsben och med bakgrund från konfektionsbranschen.


– Jag har själv saknat en ridsportbutik som säljer produkter från dom flesta kända varumärken, av god kvalité och dessutom för alla ridsportgrenar. Varför ska det inte finnas ett Nelly.com för oss hästintresserade? Därför tog jag saken i egna händer, säger Monica Sjösvärd, VD och grundare av Horsemeup.se – som sa upp sig från sitt jobb i textilindustrin för att göra något nytt inom ridsportbranschen.


Horsemeup.se kommer att förse Sveriges hästintresserade med kvalitetsvarumärken för häst och ryttare. Förutom dom vanligaste produkterna som exempelvis ridbyxor och grimmor kommer webbutiken även innehålla utrustning för flera specifika ridsportgrenar som hoppning, dressyr, galopp, trav, western, körning med flera.

– Med min långa erfarenhet kan jag erbjuda mina kunder stor kunskap och produktkännedom. Vi vänder oss till kunder som vill ha varumärken med god kvalitet och det senaste inom både stil och material, säger Monica.


 

Monica på Tocano, en 12 årig Lusitano som hon själv importerat från Portugal. Tillsammans tränar och tävlar dom i den relativt nya grenen Working Equitation.

Av Stall Hubbo - 5 mars 2012 11:17

Idag har jag (Malin) varit på ryttaranalys hos Levad, ni kan läsa mer om det här: http://www.levad.se/?dnode=419 
Det var verkligen en aha upplevelse!!!   


Det är Birthe som gör den, som i vanliga fall är min sjukgymnast också!


Vi började med att jag fick förklara vart mitt problem sitter! Åh jag vet ju att jag är sne och jag speciellt har problem i vänster varv. Där jag hamnar snett och får trycket på höger skinka istället! Fia och Annika har tjatat på mig ang detta. Åh när jag hoppade upp på Fias fina dressyr häst i höstas och han ville byta galopp när vi satt i vänstergalopp på volten förstod jag att det nog var mer än jag trott... Så när jag fyllde år i november önskade jag mig en ryttaranalys!! ÅH fick det!!    Tack pappa   och farmor och farfar!!


Jag hade inte dessa problem förut, men för 2 och 3 år sen så gjorde jag två ordentliga avsittningar i asfalten... Inget jag kan rekomendera!!   Åh det var efter det som problemen började... Antagligen har jag skyddat mig själv mot det onda genom att parera sitsen... Sen har jag ju inte världens lättaste häst heller!!


Jaja.. nu var det ju inte detta jag skulle skriva om, utan ryttaranalysen... Men det kan vara bra att veta för er som kanske inte känner mig!  


Iallafall så får man sitta på en tryckmatta som sitter på en bock och så mäter bla hon upp hur jämt fördelat trycket är mellan de olika sidorna!

Åh här är bilden som kom upp på hennes dator första gången hon mätte.


Som ni ser är det ganska stor skillnad, hela 14 % som skilljer på trycket från vänster till höger!   

Sen är även de röda prickarna ganska ojämna. Både till ytan (storleken) och att de inte sitter vågrätt, dvs jäms med varandra. En annan grej som också skiljer är att mitt högra ben, skänkel, sitter längre framåt än vad det vänstra benet gör.


Så då började hon med att försöka komma fram till var i kroppen problemet sitter...


Först gick hon igenom överdelen av ryggen. Där sitter jag fast i bröstryggen, så där blev det en liten knäckning. Sen så är mina axlar lite ojämna så de fick sig en ordentlig stretchning. Sen är jag också väldigt svag i bålen!


Efter det fick jag sätta mig på på tryckmattan igen, och då hade fördelningen av trycket ändrat sig så att de röda prickarna satt jäms med varandra helt vågrätt. Men trycket var fortfarande väldigt ojämt.


Så det var bara att fortsätta och leta var problemet satt.. Då började hon kolla mina lår / höfter! Dels så är min vänstra lårmuskel mer spänd än höger, men det var ingen stor grej... Men fick lite massage! Däremot så var det jätte stor skillnad på min höft! Jag skulle stretcha höften genom att ligga på massagebritsen, ungefär som på denna bild fast man ligger men hela magen mot britsen!

Och att strecha vänster sida av höften gjorde väl lite ont och det drog lite grann! Men ingen större fara.. MEN högra sidan gjorde jätte ont!!    Så vi strechade den flera omgångar och sen fick jag ligga på rullen lite till och strecha ut höften på den!

  

Man ligger på rygg på en sån här rulle och gör en massa olika övningar! Helt super verkligen! Har redan en sån här hemma, och den har gjort susen för mig!   


Sen var det dags att sätta sig på tryckmattan igen!!
Åh tametusan!!! Helt plötsligt var trycket HELT JÄMT!!!    


   


Så himla coolt att det går att rätta till så fort!! Som ni ser är %-satsen i storsätt helt jämn! Även de röda prickarna är både jämn stora (strecket till höger på bilden är pga att det blivit ett väck i mattan) och sitter helt vågrätt!   

Så jag fick med mig lite övningar hem för att bibehålla detta! Så nu jäklar ska jag vara super duktig på detta!!


Efter detta fick jag sätta mig i en riktig sadel och känna själv hur jag fördelar vikten!! Först i lättsits och sen när jag rider lätt i olika varv! Även hur jag ska tänka och fördela vikten i stigbyglarna!! Helt suuuuuper!!   


Detta är nåt ALLA ryttare borde göra!!! Värt varenda krona!!!  


Ni kan läsa mer hur analysen går till på denna länk:
http://www.ridkonst.nu/attachments/File/Artikel_Birthe_Vogelius.pdf


Eftersom jag jobbar kväll idag så ska jag ut till stallet nu och testa vad Bellton tycker om detta!! Åh se om jag kan bibehålla känslan som jag hade hos Birthe! Men det tror jag för det kändes verkligen skillnad och jag förstod på ett helt annat sätt än vad jag gjort innan!!


Jag ska även boka in ett återbesök hos Birthe där man går igenom och kollar så att man inte "fallit tillbaka" igen och sen så behöver jag även få övningar för att träna upp bålstabiliteten. Men en sak i taget!!   


En annan sak som jag skulle vilja göra är att boka in Birthe på en föreläsning! Hon håller på i tre timmar och visar både praktiskt och teoretiskt hur man får den optimala sitsen! Detta kostar 350 kr / person om man är 10 stycken! Är det några som är intresserade så säg till så fixar jag det!!   


Nu ska jag ut i solen och köra ett ridpass på Bellton! Jag hoppas jag får ännu en aha-upplevelse!!



Av Stall Hubbo - 4 mars 2012 21:58

Som ni såg i Annikas förra inlägg så var det tårtadax idag igen... En viss Bellton har sett till att jag är skyldig inte mindre än tre tårtor!! Hästskrälle!!   Närå, han är underbar!! Men ibland önskar jag att han inte var fullt så smidig och snabb på samma gång!!


Först stack jag (Malin), Becka, Emma, Elin och Pernilla ut på en långtur innan fikat!! Det var strålande sol och kanske noll gradigt!! Helt underbart!!   

 

Pernilla & Flame


 

Emma & Classic

 

Jag & Bellton

 

Becka & Destiny

Elin & Doreén i täten, sen kommer Pernilla och Emma efter... 

Fina tjejer!!    

 

 Som sagt var, underbart väder!!   


Efter långturen så var det dags för fikat!! Åh det var inte bara stalltjejerna som var sugna på tårta!!   

   


Sist jag bjöd på tårta (i somras när vi skulle till strömsholm) så hade jag precis flyttat och hittade ingen kakform så försökte mig på att göra en chokladkaka i en brödform... Åh om vi säger så... Den blev inte godkänd!   

Så nu jäklar skulle jag ge dem så de tiger!!   


 

Är riktigt nöjd med resultatet!! Erkänn att ni blev liiiite impade!!   

 

Gjorde tom bordsplacering!!   

 

Hela gänget samlat!! Allo du är så jäääkla snygg!!!   Jossan verkade misslyckas med sin vindögdhet på just detta kort!!
Åh Emelie... vad är det som är så kul???    

 
Elin & Annika fick inte plats på förra bilden.. så de fick va med på en egen!   


Vi är verkligen ett störtskönt gäng!! Men nästa gång hoppas jag att det är någon annan som står för bakandet!!   


Av Stall Hubbo - 4 mars 2012 15:27

    Då var det dags att fika igen då, vi har några kandidater som ganska ofta får bjuda på tårta.

    Det är alltid roligt att träffa hela stallgänget för gemensam fika, många skratt brukar det bli.

    Just nu är gänget ute på långritt, en annan har ju tyvärr ingen häst att rida på,   så jag förbereder lite för fikat.

Av Stall Hubbo - 4 mars 2012 10:10

Några bilder som Moa tog på mig och Heddan i lördags. Ett pass som dock kändes mindre bra efter en vila på ca 2 veckor från allt annat än skritt, men det blev bättre hela tiden, för att på slutet av de 35 minutrarna kännas riktigt bra.


  



Presentation


Stall Hubbo som är ett mindre stall som ligger strax utanför Västerås, ca 10 min. Stallet/gården ägs av Annika och Wajje sedan 1990. Vi är ett gäng glada hästtjejer i stallet och i denna blogg kan ni läsa om oss!

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kategorier

Vädret i Hubbo

Vädret Tillberga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Ryttarna i Stall Hubbo:

Annika:

 

   

Jossan:

    

Malin:

 

Isabelle:

 

Julia:    

LInda: 

 

Madde:

  

 

 

 

 

Hästarna

Klicka på hästarnas namn så kommer info upp.

 

Bellton:

 

 

Catch the Cat

Jambo Roo  

 

Lindos MB

       

Primus Amor XF

  

Stifus af Jädra

 

  

              

     

  

The oldies and goodies. (Fd Hubbare)

 

Clooney MB

  

 

Wizze:

 

Classic Hill:

 

Destiny:

 

Pralin:

 

Frodi:

Teitur:

Leo:

 

Over the Moon

 

Willy

 

 

Änglarna

Caramel:

 

Laiser:

 

Heavenly Dreams:

Doreen:

 

Quimero:

 

 

Accalon:

 

 

Flame:

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stall Hubbo´s gästbok

Hästnyheter

Hästmagasinets nyheter

Tårtlistan

  

 

Emma: 

Malin: 

Rebecka:

Ellen:

Isabelle:

Jossan:

Madde:

Annika:


Ovido - Quiz & Flashcards