stallhubbo

Alla inlägg under juli 2012

Av Stall Hubbo - 3 juli 2012 20:47

Det som är mysigt med att åka till stallet på morgonen är att hästarna så ofta ligger ner. Det är inte bara vi människor som är morgontrötta, hihi. Häromdagen låg Doreen och Clooney ner när jag kom, och Flame höll vakt.   
Gammelgubben vaktar   
Clooney
Doreen
 
/Rebecka

Av Stall Hubbo - 3 juli 2012 14:21

I söndags så var det ju dags för fälttävlanstävling på Baståsen för Malin & Bellton!!! Som vi har längtat... Åh solen lös när vi kom dit!! Dock så sken solen inte på lördagen... utan då regnade det mer än någonsin... Så att det var geggigt värre!!!


När vi kom dit så stod traktorerna på rad.... men Annika tog sats och körde lerrally så vi faktiskt kom ända fram till där vi skulle stå!! Men hon var den enda på hela dagen som lyckades med det konststycket!!   


 


Först ut på dagen var ju dressyrprogrammet! Åh vi har tränat ganska mkt på det och det har känts riktigt bra hemma!! Men dagen till ära så var Bellton laddad och spänd... så att vi lyckades inte riktigt genomföra programmet som jag hade velat!!
Med andra ord fick vi inte jätte bra poäng, men inte heller super dåliga.... Svårt o jämföra med vanlig dressyr då man får straffpoäng istället för en procentsats dock!
Men vi fick en suuuper bra kommentar på protokollet!!   

 

Så det är bara och kämpa vidare...


Sen efter dressyren har man en halvtimme på sig att befinna sig på hoppbanan... Så snabbt till transporten för att byta utrustning!!!
När vi kommer till framhoppningen är det bara en riktig lervälling... gick inte ens att trava!! Men fick ganska snabbt reda på att man fick hoppa en oxer på banan två ggr! Så det var bara att gå rätt in på banan, utan att rida fram.... tog 1½ varv runt hela hoppbanan innan jag tog oxern... Det var en gräsbana som var alldeles dyngsur och jätte tung!! Så när det var väl dags att starta så hade Bellton mjölksyra!   Så vi fick ett stopp och ett nedslag...


Åh sen på eftermiddagen, efter några timmars vilopaus i transporten, så var Bellton på hugget igen!! För då var det ju dags för terrängmomentet!!!   Det är ju där Bellton kommer i sitt esse!!!

Jag hade tänkt att ta det ganska lugnt.. men när vi väl var på banan så satte Bellton av och jag hängde på!! För det var bättre underlag på terrängbanan än vad det var på hoppbanan!!

Han är verkligen helt underbar i terrängen!!   Det bara lyser om honom och han bara flyger över hinderna!!! Jag saktade av till trav på två ställen där det var jätte dåligt underlag i övrigt gick det i fullt ös!!

Väl i mål så var vi felfria och hade vi en sekund över ideal tiden, så så mycket bättre kunde det ju inte gått!!! Åh precis när vi kommer i mål så började det ööööösregna!!!   


Allt som allt är jag (vi) nöjda med dagen!! Även om jag är så himla besviken över den vanliga banhoppningen....   


Men det är bara o kämpa på!!! Åh eventuellt så kanske jag startar en till fälttävlan i Enköping i augusti... får se när proppen kommer ut!!



Sen vill jag även tacka rallyföraren Annika (som förövrigt blev bogserad ut från tävlingsplatsen av en traktor... men glömde bort att jag skulle tagit kort.. haha... ), till Emma för att hon knoppade Bellton på morgonen och till Becka som var hästskötare och sällskap!    


Presentation


Stall Hubbo som är ett mindre stall som ligger strax utanför Västerås, ca 10 min. Stallet/gården ägs av Annika och Wajje sedan 1990. Vi är ett gäng glada hästtjejer i stallet och i denna blogg kan ni läsa om oss!

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kategorier

Vädret i Hubbo

Vädret Tillberga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Ryttarna i Stall Hubbo:

Annika:

 

   

Jossan:

    

Malin:

 

Isabelle:

 

Julia:    

LInda: 

 

Madde:

  

 

 

 

 

Hästarna

Klicka på hästarnas namn så kommer info upp.

 

Bellton:

 

 

Catch the Cat

Jambo Roo  

 

Lindos MB

       

Primus Amor XF

  

Stifus af Jädra

 

  

              

     

  

The oldies and goodies. (Fd Hubbare)

 

Clooney MB

  

 

Wizze:

 

Classic Hill:

 

Destiny:

 

Pralin:

 

Frodi:

Teitur:

Leo:

 

Over the Moon

 

Willy

 

 

Änglarna

Caramel:

 

Laiser:

 

Heavenly Dreams:

Doreen:

 

Quimero:

 

 

Accalon:

 

 

Flame:

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stall Hubbo´s gästbok

Hästnyheter

Hästmagasinets nyheter

Tårtlistan

  

 

Emma: 

Malin: 

Rebecka:

Ellen:

Isabelle:

Jossan:

Madde:

Annika:


Ovido - Quiz & Flashcards