stallhubbo

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Tänkvärt!

Av Stall Hubbo - 21 oktober 2012 09:44

I nästan alla stall så samlas en grupp människor, oftast då tjejer. Dessa tjejer har rykte om sig att vara ganska elaka, framåtdrivande och egocentriska. De bryr sig bara om sin egen häst och allt där omkring. Detta tåls väl att diskutera, men nu ska jag komma till något tänkvärt om sådant som diskuteras i stallet som är våra hästars hemvist; Nämligen detta med att låna andras boxar..


Eftersom vi har ett litet stall har vi inte mer än två platser, möjligen tre att uppbringa i stallgången. Dessa används flitigt av vissa. Mindre av andra. De som INTE använder sig av gången använder antingen sin egen box, eller om den ska mockas, någon annans box under tiden. Detta medbringar stora diskussioner i stallet. Att finna en annan hästs kottar i sin box är inte populärt. Ve och fasa.

Men nu ska jag då ta till det här tänkvärda..   


HUR kan samma personer som svimmar över fel kottar i boxen ÖVERLEVA att lämna stallgången och andra allmänna utrymmen i detta skick? 


Före och efterbilder: (Första bilden har en gammal ren bild, en ny var svårt att ta då det var alldeles blött i gången idag.) 

     


Visst borde det väl vara lika viktigt att det är snyggt i samtliga utrymmen? För allas trivsel? Det tycker jag är tänkvärt! Och delvis är vi alla bovar i detta. Om alla gör så gott de kan, och tar lite varje dag, då har vi alltid ett sådär jättefint och mysigt stall att komma till. Eller hur?


Vi kan bättre, brudar! // Jossan


 
 
Ingen bild

Annika

21 oktober 2012 18:18

Jag pedantputten nr 1, (älskar ordning o reda) håller fullständigt med... Tyvärr, så är det så här överlag, inget är viktigare än sitt eget. Här kommer lite mer som man kan bättra sig på, tex, när man hämtar torv, varför sprängfylla skottkärran o tappa hälften utanför dörren, alla får kliva i geggamojjan... Spilla havre runt hela havrelådan,mata gärna mössen så vi får fler, de boar gärna i era skåp, skiter o pissar där. Det kommer alltid att finnas nån som tycker att man inte behöver ställa upp för sina stallkompisar, vi har väl varit drabbade ett antal ggr av några som inte anser att de behöver göra mer än vad som, "typ" ingår i stallhyran! Nu kammar vi till oss o håller rent o snyggt omkring oss... NÄÄ, nog om detta, nu är det fanimej dags för avtrillningstårta... Boka in en fikadag tjejer så vi får skratta lite!!!

Stall Hubbo

21 oktober 2012 18:37

Jaaaaa, avtrillningståååårta e de besta vi vet!!

 
Ingen bild

Pillan

21 oktober 2012 19:51

Åh det där känner man inte alls igen, att få ta reda på andras skit på gången, foderkammaren och vid vattenkran... Ha ha ha eller varför inte då man få ställa sig och skotta upp andras skit vid dynghögen för någon är så lat å bara tippar det så nära dörren som möjligt.. Ska man skratta elle ska man börja gråta!! Saknar erat stall så mycket!! :-)

Stall Hubbo

30 oktober 2012 08:37

Vi saknar dig oxå!!! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stall Hubbo - 2 april 2015 10:41

Time flies... Åh vi är väldigt dåliga på att uppdatera vår blogg!! Men här kommer en hälsning från alla stjärnor på Stall Hubbo!    Först ut är Curre!!!        Fina Norma med hennes Alice under ett dressyrpass i solen!       Vår senaste...

Av Stall Hubbo - 24 december 2014 11:14

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här...   Men här kommer iallafall en stoooor God jul-hälsning från oss alla till er alla!!                                      ...

Av Stall Hubbo - 5 november 2014 20:14

Har ju inte uppdaterat något här på vääääldigt länge.. (Blir lätt så när man redan bloggar på skriver i sin egen blogg, http://himmelskadrommar.bloggplatsen.se)    Calle har gjort en fantastisk insats under sitt år som treåring.  Vi har kört en...

Av Stall Hubbo - 21 september 2014 19:40

Idag har vi invigt nya paddocken med att löshoppa alla hästar i stallet och sen avslutade vi med lite fika!        Här kommer en riktig bildbomb på alla hästar!!                                                      ...

Av Stall Hubbo - 18 september 2014 10:35

Det har kommit en ny häst till stallet, The Curer! Men mest kallad Curre!   Han är en 8-årig fullblodsvallack som i sina ungdomsår gick några löp inom galopp, men som nu alltså är ridhäst på heltid!   Vi välkomnar honom och hans ägare Åse och Tes...

Presentation


Stall Hubbo som är ett mindre stall som ligger strax utanför Västerås, ca 10 min. Stallet/gården ägs av Annika och Wajje sedan 1990. Vi är ett gäng glada hästtjejer i stallet och i denna blogg kan ni läsa om oss!

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kategorier

Vädret i Hubbo

Vädret Tillberga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Ryttarna i Stall Hubbo:

Annika:

 

   

Jossan:

    

Malin:

 

Isabelle:

 

Julia:    

LInda: 

 

Madde:

  

 

 

 

 

Hästarna

Klicka på hästarnas namn så kommer info upp.

 

Bellton:

 

 

Catch the Cat

Jambo Roo  

 

Lindos MB

       

Primus Amor XF

  

Stifus af Jädra

 

  

              

     

  

The oldies and goodies. (Fd Hubbare)

 

Clooney MB

  

 

Wizze:

 

Classic Hill:

 

Destiny:

 

Pralin:

 

Frodi:

Teitur:

Leo:

 

Over the Moon

 

Willy

 

 

Änglarna

Caramel:

 

Laiser:

 

Heavenly Dreams:

Doreen:

 

Quimero:

 

 

Accalon:

 

 

Flame:

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stall Hubbo´s gästbok

Hästnyheter

Hästmagasinets nyheter

Tårtlistan

  

 

Emma: 

Malin: 

Rebecka:

Ellen:

Isabelle:

Jossan:

Madde:

Annika:


Skapa flashcards